Verrassend veelzijdig in de keuken.
En op tafel.

Food Pairing
Geuzes en krieken laten zich verrassend goed combineren met een grote verscheidenheid aan gerechten. Denk hierbij aan kaas, visgerechten, zeevruchten, gevogelte, en desserts. Zelfs een goede stoofpot laat zich complementeren door een friszure kriek.

 

Recepten
Al eens aan een kriekensaus bij wild gedacht? Voor diegenen die zich niet onverdienstelijk maken in de keuken hebben we een aantal recepten met geuze of kriek geslecteerd.
Pro tip: let op dat je stoofvocht of saus met bier niet te lang laat inkoken, daar kan 'ie bitter van worden.

 

KLASSIEKER Mosselen in geuze

Witlofsoep met geuze (vegetarisch)

Stoofpeertjes in kriek

Pompoensoep met lambiek

Konijn in Geuze

Kerstdessert: Sabayon van kriek

Varkenshaas in kriekensaus

Stoofpot met Rullquin

Kalkoen met oude geuze

Rode poon in geuze-roomsaus