Witlofsoep met geuze

Ingrediënten (4 pers.)

 

    • 1 ui
    • 3 stronkjes witlof
    • flinke klont boter
    • 1 dl room
    • 1 stronkje prei
    • 1 liter gevogeltefond (vegetariërs nemen een bouillonblokje)
    • 50 gr bloem
    • 1 dl Oude Geuze

    Bereiding

     

    Super simpel!

    Snijd de groente fijn en laat ze even stoven in de boter. Bestrooi met de bloem en giet hierop vervolgens de fond/bouillon. Laat ongeveer 30 min. zachtjes sudderen.

    Pureer de soep en voeg de (opgeklopte) room en de Geuze toe. Wanneer de Geuze toegevoegd is, mag de soep niet meer koken.

    Serveertips

     

    Serveer met een lekker stuk vers, warm, knapperig brood met een laagje ouderwetse roomboter.

     

    Je serveert er natuurlijk een flink glas Oude Geuze bij. Wij namen een Oud Beersel.