Rode poon in geuze-roomsaus

Ingrediënten (4 pers.)

 

  • 4  schoongemaakte rode poontjes of rode poon filets
  • 4 dl room
  • 3 el gebroken walnoten
  • 1 dl oude geuze
  • uitje
  • teentje knoflook
  • klontje boter
  • peper en zout
  • (evt. knoflook, citroen, peterselie en een drup olijfolie)

Bereiding

 

Fruit het gesnipperde uitje en pers de knoflook erbij. Doe de room in de pan met de walnoten en breng aan de kook en laat inkoken tot tweederde. Kruid met peper en zout. Giet de geuze erbij en laat kort inkoken.

 

Heb je de hele vis, vul deze dan met  knoflook, citroen en peterselie. Leg ze in een ruime ovenschaal en besprenkel met een drup olijfolie. Afhankelijk van de grootte van de vis 20 tot 25 minuten op 200 graden in de voorverwarmde oven.

 

Heb je filets, bak dan de vis net gaar in ruime boter, een minuut of twee per kant. Kruid met peper en zout.

Serveertips

 

Heerlijk met een puree van venkel en knolselderij en een salade van veldsla.

 

Je serveert er natuurlijk een goed glas oude geuze bij die je ook in de saus gebruikt hebt.