Konijn in Geuze

Ingrediënten (4 pers.)

 

  • een konijn of vier bouten
  • ui
  • oesterzwammen
  • flesje Oude Geuze
  • naar smaak knoflook
  • flinke klont boter
  • 1 à 2 el bruine suiker
  • laurier en tijm
  • peper zout
  • bloem of bindmiddel

Bereiding

 

Neem je een heel konijn, snijd deze dan in stukken en houd hart en lever apart. De kop gebruik je niet. Braad het konijn in een flinke klont (geklaarde) boter en houd warm.

Ui en oesterzwammen snijden. Even bakken in boter tot de ui glazig is. Evt hartje, lever en knoflook even mee laten stoven. Dan naar smaak een schep suiker erbij. Giet de Oude Geuze erbij en laat even pruttelen met de laurier en tijm. Niet te lang. Bind de saus op met bloem of bindmiddel en klaar!

 

 

Serveertips

 

Serveer klassiek met haricots verts en puree. Of overgeroosterde frieten van zoete aardappel.

 

Je serveert er natuurlijk een flink glas Oude Geuze bij.