Mosselen in geuze

Ingrediënten (4 pers.)

 

  • 4 kg schoongemaakte mosselen
  • Selderij, sjalotjes, prei en een wortel of twee
  • 20 g boter
  • Zout en peper
  • 1 flesje Oude Geuze
  • Evt. wat fijngesneden peterselie

Bereiding

 

De klassieker die met geuze nog beter smaakt dan met 'gewoon' bier.

 

Spoel de mosselen af. Gooi de mosselen die al open zijn weg. Snijd de groente fijn en laat ze een minuut of vijf stoven in de boter. Doe de mosselen en het bier in de pan. Bestrooi met peper en zout en laat afgedekt kort koken tot de mosselen opengaan. Schud de pan af en toe tijdens het koken.

 

De mosselen die niet opengaan tijdens het koken eet je natuurlijk niet. Werk eventueel af met wat peterselie.

Serveertips

 

Serveer met friet. Bij de friet kun je in plaats van mayo ook mosterd serveren waar je een klein scheutje geuze doorheen klopt.

 

Je serveert er natuurlijk een flink glas Oude Geuze bij. Wij namen een Dekoninck.